Category: Домаќински

Домаќински

Јодот ги убива вирусите и бактериите, а еве во која храна го има

CityLife
Резултатите од студијата Рандерс-Скаген, објавена на сајтот „The National Center for Biotechnology Information“ докажуваат дека исхраната богата со јод директно е поврзана со долговечноста кај...
Домаќински

Марија Шарапова со свој дизајн на мебел

CityLife
Поранешната руска тенисерка Марија Шарапова, во соработка со канадската компанија „Роув консептс”, ја подготви и претстави својата прва колекција мебел. Во нејзиниот прв дизајнерски потфат,...
Домаќински

Буковската пипер не е нити „буковец” нити „буковка”, туку „Буковска пипер”!

CityLife
Буковската пипер не е „буковец” нити „буковка” и тие термини се погрешни. Буковската пипер е оригинален земјоделски прехранбен производ од црвена буковска пиперка како посебна...
Домаќински

Растенија со двојна и спротивна моќ во зависност како се користат

CityLife
Кога мислиме на природата, повеќето од нас прво ја поврзуваат со чист воздух, црцорење на птици, бујно зеленило насекаде околу нас и, се разбира, здрав...