Category : Здравје

Здравје

Ковид се менува, ова се најчестите симптоми кај новите случаи

CityLife
Омикрон и неговите варијанти и подваријанти сè уште се присутни, а симптомите на болеста повторно се менуваат Покрај вообичаените симптоми, лекарите забележуваат дека некои пациенти...
Здравје

Секој пациент кој имал ковид не треба да има секс две до три недели – одморот е клучен при оздравувањето

CityLife
Урологот и сексолог д-р Александар Милошевиќ, зборувајќи за теориите дека некои лекови кои се користат како терапија против ковид-19 предизвикуваат проблеми со репродуктивниот систем, крена...
Здравје

Сварете лушпи од лук во вода и пијте ја течноста на секои 4 часа: Еве за што сè помага овој моќен напиток

CityLife
Добро е познато дека лукот е одличен за здравјето, но подеднакво корисни се и неговите лушпи, доколку правилно се искористат. Тие можат да помогнат кај...
Здравје

Лондон: Заразувањето со коронавирус е три пати помало меѓу вакцинираните

CityLife
Целосно вакцинираните лица во Англија имаат три пати помала веројатност да бидат позитивни на Ковид-19 отколку невакцинираните, наведува најновото британско истражување, објавено денеска. Истражувањето го...