Напишете и видете: Што може ракописот да ни открие за личноста

2444042 L1.jpg

Мали букви откриваат перфекционисти, луѓето кои остваат мал простор помеѓу буквите лошо ги поставуваат приоритетите, тврдат експерти, посочувајќи неколку детали кои откриваат многу за карактерот на една личност.

Графологијата е наука која се занимава со проучување на ракописот на поединецот и има одлична примена во полициската работа – ракописот е трага што е речиси како отпечаток од прст.

Иако различни ракописи може да изгледаат слично, детали како што се големината на буквите, нивната накосеност или проредот помеѓу зборовите, прават голема разлика. Исто така, графолозите тврдат дека некои основни црти на личноста можат да се препознаат од ракописот, пишува „Бизнис инсајдер“.

„Од анализата на нечиј ракопис, можно е да се откријат над 5.000 карактеристики на една индивидуа,“ тврди графологот и психолог Кети Мекнајт.

Ситен ракопис означува интровертна личност која има силен фокус и концентрација. Тој има аналитички мозок, висока интелигенција и посветеност на извршување на разни задачи. Тие се практични и честопати се песимистички настроени.

Просечниот ракопис открива индивидуа која сака ред и правила, додека избегнува преголемо нагласување. Тој е упорен и фокусиран на постигнување на својата цел, критички настроен кон другите и склон на промени во расположението. Animивотните се реалисти.

Крупниот ракопис открива луѓе кои се прилично ориентирани кон другите, нивниот социјален статус им е важен и сакаат да се истакнуваат и да се наметнуваат. Тие се емпатични, ориентирани кон соништата и се оптимисти.

Луѓето кои пишуваат зборови со малку простор меѓу нив, односно имаат кондензиран ракопис, како чувството на припадност, имаат широк круг пријатели и честопати ги задоволуваат другите за да бидат прифатени.

Оние со просечен проред меѓу зборовите имаат математички ум, ориентирани се кон проблеми, сакаат да советуваат други и сакаат да пробуваат нови работи.

Оние со голем простор меѓу зборовите многу ја ценат својата слобода и независност, генерално не ги сакаат гужвите и психологијата на широките маси.

Related posts

Отсега можни се повици преку X

CityLife

„Епл“ го престигна „Самсунг“, стана најголемиот светски производител на телефони

CityLife

Зелен чај неоспорен мелем за чувствителна кожа

CityLife