Category: Рекла Казала

Рекла Казала

Пол Макартни стана првиот британски музичар милијардер

CityLife
Основачот на Битлси стана првиот британски музичар милијардер, според листата на богаташи на „Сандеј Тајмс“ објавена во петокот. Богатството на 81-годишниот Пол Макартни се зголеми...
Рекла Казала

Револуција во фармацијата, повеќе таблети во една и тоа 3D печатена

CityLife
Истражувачите од Центарот за производство на адитиви на Универзитетот во Нотингем постигнаа значителен напредок во персонализираната здравствена заштита преку новата технологија за 3D печатење на...
Рекла Казала

Ѓумбирот е една од најздравите билки, но може да биде катастрофален за оваа група луѓе

CityLife
Ѓумбирот содржи мноштво остри, био- и фармаколошки активни есенцијални масла и супстанции, вклучувајќи го и добро познатиот ѓумбир, кој е одговорен за неговата топла и...