ЈП Лајка започнува со едукативен караван

430679875 7099908986793057 718855057399991812 N.jpg

Во рамките на проектот „Унапредување на благосостојбата на животните преку волонтерството” под покровителство на Амбасадата на САД во Скопје, Јавното претпријатие за благосостојба на животните скитници „ЛАЈКА” Скопје започнува едукативен караван во скопските училишта на тема „Како да бидам одговорен сопственик на мојот миленик” на која децата ќе имаат можност да се едуцираат и да научат што подразбира одговорно чување на куче и како да се грижат за своите миленици.

Сметаме дека за решавање на проблемот со бездомните кучиња е важно да се влијае на децата па затоа целта на оваа активност е да, преку едукација, се зголеми свесноста кај најмладите за одговорното сопствеништво за теми како што се ненапуштањето на милениците и соодветната грижа за истите, а преку тоа и да се придонесе кон долгорочно решавање на проблемот со бездомната популација на кучиња во Скопје, но и во земјава.

Related posts

Ковачевски: „Таче“ е семеен прекар

CityLife

Авион со 145 патници останал без дел од трупот за време на летот

CityLife

Двејн Џонсон: Децата ме прашуваа дали сум девојче

CityLife