Семејство од Кичево изгреба стан во Скопје на инстант лозот „Доме, сладок доме“

Наташа и Валентино Тренeски од Кичево, својата среќа ја најдоа на продажното место Детелинка, каде на инстант лоз „Доме, сладок доме“, добија стан во Скопје со големина од 59 квадрати со гаража.

Младото семејство од Кичево брои вкупно четири члена: Наташа, Валентино, 3-годишната Меланија и 4-месечното бебе Даријан.

Иако не се големи трагачи по среќата преку игрите на среќа, при прошетките, на минување покрај продажното место Детелинка, не пропуштаат, а да не купат барем по еден инстант лоз.

На една од семејните пролетни прошетки, со Даријан во количка, купиле еден лоз „Доме, сладок доме“, го ставиле во количката, со намера да го изгребат дома, но го заборавиле.

Така Дарјан неколку дена им го чувал лозот, на којшто кога виделе дека има добивка од 100 денари се договориле Валентино да појде и да го замени.

Заменетиот лоз Валентино го изгребал на продажното место. Откривањето на добитниот број токму во полето на станот од 59 метри квадрати, толку го изненадило што му требало време да поверува и покрај тоа што на продажното место му потврдиле дека лозот е добитен. Потоа, среќен се јавил на сопругата, а таа насмеано мислејќи дека е шега, го прекинала разговорот.

По период на подготовка на комплетната документација, станот е веќе на име на добитниците.

Би потсетиле дека сите добивки -станови, се со пресметани и платени давачки. Добитниците без никакви обврски го добиваат документите и клучевите, а потоа останува само да се вселат.

Наташа и Валентино со двете дечиња дојдоа во Скопје, го видоа својот стан и при прошетката низ него ни ја раскажаа среќната приказна и не ја криеја својата возбуда. Наташа конечно сфати дека Валентино не се шегувал со неа, иако тие, како на шега, освоија стан во Скопје за само 100 денари. Нека им се со среќа.

Ова е втор од 5-те среќни станови, во среќната зграда на улица Методија Шаторов Шарло, во Скопје, во населбата Аеродром. Добивката е втора по големина на инстант лозот „Доме, сладок доме“ со вкупна вредност од 5 237.031 денар колку што изнесува станот од 59 квадрати и гаражата од 21 квадрат, со сите платени давачки.

Стан за само 100 денари – да, и тоа е можно со Државна лотарија.

 

(ПР текст)

Related posts

Три намирници за долговечност

CityLife

Церемонијата на „Оскарите“ го додава Лондон за номинираните oд Британија

CityLife

За врската да ви успее овие особини барајте ги во партнерот

CityLife