(Видео) Италија победи на Евровизија

Epa Netherlands Eurovision Song Contest 09221692jpg Js654973688.jpg

Рок бендот „Манескин“ од Италија е оводишниот победник на Евровизија со песната „Zitti E Buoni“.

Италија изби на врвот по гласањето на публиката, и ја понесе победата со 524 поени на табелата.

На второто место е Франција со 499 поени, а на третото Швајцарија со 432 поени.

Македонското жири на Србија и’ додели 12 поени. Oстанатите гласови се: Русија (1), Кипар (2), Шведска (3), Исланд (4), Малта (5), Швајцарија (6), Франција (7), Израел (8), Италија (10).

Related posts

Мапа на гостопримството во Европа

CityLife

Дон Џонсон се подготвува за рестартирање на „Неш Бриџис“

CityLife

Сатанските патики ќе бидат повлечени од продажба, „Најк“се согласи на спогодба во спорот против MSCHF

CityLife