Фестивалот Коачела се врaќа во април 2022 година

Музичкиот фестивал Коачела во пустината во Јужна Калифорнија ќе се врати за прв пат по две години во април 2022 година, најави организаторот во средата.

Фестивалот стар 20 години, еден од најголемите во светот, беше откажан во 2020 година поради пандемијата на Ковид-19.

Организаторите претходно работеа на негово враќање во октомври 2021 година, според извештаите на медиумите, но таквиот план не успеа.

Овој настан под ведро небо секоја година собира половина милион фанови во близина на Индио, на југот на Калифорнија, за два викенда.

Датуми за 2022 година се викендите од 15 до 17 април и од 22 до 24 април, „Голденвојс“, фестивалска и концертна компанија, наведува во соопштението.

Related posts

Луѓето се обложуваат дали предлог за брак кој го чекат милиони ќе падне на Супер Боул

CityLife

Реј-Бан очилата на Мета ќе бидат подобрени со вештачка интелигенција

CityLife

Паричките од Фонтана ди треви се употребуваат за добротворни цели

CityLife