Илон Маск најави нова платформа: Xmail ќе му конкурира на Gmail

20170303125246 415615.jpg

Илон Маск продолжува да најавува нови услуги и подобрувања за X платформата, а овојпат добиваме услуга за е-пошта. Маск, сопственикот на платформата X, најави лансирање на нова услуга за електронска пошта, која ќе се вика Xmail.

Xmail беше замислен како алтернатива на постоечките и популарни поштенски услуги, како што е Gmail од Google.

Член на безбедносната инженерска програма на компанијата X праша на социјалната мрежа „Кога го градиме Xmail“, на што Маск одговори: „Доаѓаме“.

Не е објавен конкретен датум кога се очекува услугата Xmail да стане достапна за корисниците.

Related posts

Погребан Роберто Кавали: Последниот помен ги собра неговите поранешни сопруги и сите деца

CityLife

Зголемувањето на бројот на хибридни волци може да доведе до исчезнување на европскиот волк

CityLife

Диететичарка открива која храна треба почесто да ја јадеме доколку имаме проблеми со запек

CityLife