Докторка добила отказ затоа што колегите пријавиле дека предвреме ја напуштила работата: ќе добие 400.000 евра испратнина

Doctor.webp.webp

Докторката Франциска Шлосер добила отказ затоа што нејзините колеги пријавиле дека ја напуштила болницата 28 минути порано и по 24-часовна дежурство, пренесува магазинот „Феникс“.

Го тужела својот поранешен работодавец, здравствена установа во Хамбург каде работела 23 години, а на крајот добила отпремнина од 400.000 евра.

„Не можев да дозволам обвинението да стои. Не згрешив ништо“, тврди Шлосеро, изразувајќи сомнеж дека причините за отказот се од друга природа.

Докторката беше поддржана од најголемото лекарско здружение во Германија „Марбургер Бунд“, чија директорка Катарина фон дер Хејд е и нејзин правен застапник.

„Вонредното разрешување не беше навремено доставено“, посочи таа.

Раководителот на болницата Филип Ветенгел не сакаше да се продлабочат правните постапки.

„Ми кажаа дека си заминала порано. Изјавата на сведокот ми е веродостојна. Но, не знам како беше и сакам да го завршам ова“, изјави тој пред судот.

Судот одлучи дека обвиненијата се неосновани, па се повлечени. Шлосер доби значителен отпремнински пакет, со договор да ја напушти болницата на 31 јануари.

„Голем товар падна од моето срце. Ќе се смирам малку, ќе земам воздух и ќе барам нова работа“, изјави таа во интервју за RTL.

Related posts

Лил Вејн даде 15.4 милиони долари за импресивна палата во Хидн Хилс

CityLife

Роберт Де Ниро мора да работи напорно поради животниот стил на поранешната сопруга

CityLife

Евтината намирница која ефикасно го решава проблемот со испуканите петици

CityLife