Јода ја напушти зградата на Лукасфилм во Сингапур

20210408 Yoda Twitter 2.jpg

Пред нешто повеќе од седум години, култната осумкатница Lucasfilm Sandcrawler беше официјално отворена во Сингапур, кога Џорџ Лукас и Кетлин Кенеди (сегашен претседател на „Лукасфилм“) присуствуваа на церемонијата на отворање.

На почетокот на оваа година се појави веста дека групацијата Блекстоун е заинтересирана за купување на зградата за околу 132 милиони долари. Изгледа дека купувањето е завршено, и во средата, на 7 април, култната статуа на Гранд Једи мајсторот, Јода, е отстранета, веројатно означувајќи промена, дека зградата повеќе не е во сопственост на „Лукасфилм“.

Од јануари 2014 година, многу фанови на „Војна на ѕвездите“ во Сингапур можеа да ја посетат зградата и да го видат Јода во градината внатре во објектоти за да оддадат почит.

Related posts

Мадс Микелсен сакал да разговара со Џони Деп за „Фантастични ѕверки“

CityLife

Телефонирал од вселената, па свртел погрешен број

CityLife

Ѓорѓе Давид доби дозвола да ја напушти Македонија

CityLife