Првоаприлскиот маскенбал во СОС Детското село поддржан од „Иуте кредит“

СОС Детското село, денеска, по повод 1 Април, денот на шегата, заедно со својот стратешки партнер ИутеКредит под мотото „Носењето маски може да биде забавно”, внесоа ведрина смеа и разиграност кај децата без родители и родителска грижа.

Маскембалот се одржа во дворот на СОС Детско Село каде што се забавуваа 50 деца, под строго контролирани услови и протоколи на отворено, а за детските насмевки се погрижи тимот на ИутеКредит, кој обезбеди „фото бут“ со голем број на реквизити со кои се забавуваа децата и си направија фотографии кои ќе можат да ги веселат во наредните денови.

Живеењето и работењето во 2020 и 2021 година, во услови на светска пандемија, не засегна сите и професионално и приватно, и допре во секоја сфера на нашето живеење. A најмногу во клетката на нашето живеење – нашите семејства, нашите блиски и нашите колеги. За СОС Детско Село приоритет се над 590 деца, млади и семејства на кои им треба нашата и вашата помош и поддршка.

„Денес со ИутеКредит преку интерактивни активности внесовме ведрина, смеа и разиграност кај децата без родители и родителска грижа. Активното учество во опшеството е една од нашите вредности и сакаме со личен белег да придонесеме за квалитетот на живеењето на младите. Посебно во услови на социјална дистанца, менталното здравје е она на кое треба да се посвети особено внимание, оваа година а можеби и следната. А преку смеа и ведар дух сме еден чекор поблиску кон подобрување на менталното здравје. Се надеваме дека успеавме да направивме нешто интересно и носењето маски да го претворивме во забава“, изјави Елена Глигоровска, дирекорка за корисничко искуство во ИутеКредит.

 

 

(ПР текст)

Related posts

Клои Кардашијан се обидува да отстрани нефилтрирана фотографија објавена на социјалните мрежи

CityLife

Организаторите на „Греми“ ги менуваат правилата по обвинувањата за корупција

CityLife

Ема Стоун била возбудена дека Леонардо ди Каприо ѝ го врачил „Оскарот“

CityLife