Поднесено обвинение против Тони Цетински: пејачот може да биде казнет од 8 години затвор

D184d0bed182d0be D182d0bed0bdd0b8 D186d0b5d182d0b8d0bdd181d0bad0b8 D0bdd0b5d0bed0b4d0b0d0bcd0bdd0b0 D181d182d0b0d0bdd0b0 D0b4d0b5d0b4 63d6db1c520a6.jpeg

Специјалното обвинителство на Хрватска за сузбивање на корупција и организиран криминал поднесе обвинение против Тони Цетински откако беше утврдено дека користел лажен сертификат за вакцинација против коронавирусот, објави веб-страницата Империјал.

Како што дознава споменатиот медиум, на 28 декември 2023 година, заменик-обвинителот Вјекослав Шаулиќ до Жупанискиот суд во Загреб испратил обвинение против 18 лица, меѓу кои и познатиот пејач.

Тони Цетински е обвинет дека платил за да добие лажни потврди за вакцинација против Ковид.

Обвинетите се товарат дека дале пари, така што медицинската сестра, која тогаш работела во Здравствениот дом Загреб и била овластена да пристапува и да внесува податоци во информацискиот систем на Министерството за здравство, лажно ја внесувала информацијата, дека обвинетите биле вакцинирани.

– Кој нуди поткуп на службено или одговорно лице за да изврши службено или друго дејствие што не треба да го изврши во или надвор од границите на неговите овластувања ќе се казни со затворска казна од една до осум години – се наведува во дописот.

Related posts

Гледачите воодушевени од филмот со Лијам Нисон: „Еден од најдобрите филмови досега“

CityLife

Шер изненади фан со Алцхајмерова болест

CityLife

Вознемирувачкото тропање во подморницата „Титан“ и по речиси една година остана мистерија – нов документарец го анализира звукот

CityLife