Книги за готвење и духовна литература најбарани за време на пандемијата

Dreamstime M 120632167.jpg

Во текот на изминатата година книгите најмногу се купуваа преку интернет. Покрај постојано популарната фантастика, се купуваа и повеќе книги за самопомош, книги за готвење, книги за деца и сликовници.

Уште од самиот почеток на пандемијата, нтересот за книги во книжарниците порасна, а уште повеќе во онлајн книжарниците. Неможноста за излегување и патување придонесе за фактот еден дел од граѓаните, кои претходно не го практикувале тоа, да посегнат по книгата.

Медиумите пренесуваат дека книгите што им помагаат на луѓето да се справат со неизвесноста што ги опкружува, кои нудат одговори на прашања од значење и духовната литература се многу барани.

Книгите за готвење и тие со природни или со традиционални рецепти се исто така многу барани,

Related posts

Растопете ја цврстата маснотија од вашиот шпорет за 10 минути

CityLife

Бред Пит ќе се појави во една сцена од „Изгубениот град Д“

CityLife

Градот распослан на два континенти бил најпривлечен за туристите во минатат година

CityLife