Германски парк за птици стана дом на штотуку изведени морски орли

Два џиновски морски орли се изведоа пред неколку дена во познатиот парк за птици Weltvogelpark Walsrode во Германија.

Има уште еден, кој сè уште е во јајцето, а другите два веќе го истражуваат надворешниот свет.

Морски или белоглав орел е граблива птица во Северна Америка, позната како национална птица и симбол на САД.

Белоглавиот орел е голема птица, со должината на телото од 70 до 102 сантиметри, распон на крилја до 2,44 метри и маса од 2,5 – 7 килограми, женката е за 25 проценти поголема од мажјакот.

Related posts

„Амазон“ во преговори за купување на MGM Studios за 9 милијарди долари

CityLife

Актерот Хенри Голдинг стана татко

CityLife

Снимањето на „Невозможна мисија 7“ повторно прекинато

CityLife