Анџелина Џоли позира со рој пчели на неа за Светскиот ден на пчелата

Анџелина Џоли помогна да се привлече внимание за Светскиот ден на пчелата во четвртокот, 20 мај.

Актерката и активистка (45), се здружи со National Geographic да разговараат за зачувување на пчелите, подигање на свеста за нивната важност, заканите со кои се соочуваат и нивниот придонес кон одржливиот развој.

На неа слетаа кошница инсекти за фотографија која го одзема здивот, а ја направи фотографот и пчелар аматер Ден Винтерс. Оваа фотографија е  во знак на поддршка на Светскиот ден на пчелата.

 

Related posts

Мадона изгледа неверојатно младешки на 62 години

CityLife

Дали знаете кои возила најмногу се расипуваат на екстремен студ?

CityLife

Движењето „child-free“ и неговите заложби

CityLife