Category : Кујна

Кујна

Јодот ги убива вирусите и бактериите, а еве во која храна го има

citylogin
Резултатите од студијата Рандерс-Скаген, објавена на сајтот „The National Center for Biotechnology Information“ докажуваат дека исхраната богата со јод директно е поврзана со долговечноста кај...
Кујна

Буковската пипер не е нити „буковец” нити „буковка”, туку „Буковска пипер”!

CityLife
Буковската пипер не е „буковец” нити „буковка” и тие термини се погрешни. Буковската пипер е оригинален земјоделски прехранбен производ од црвена буковска пиперка како посебна...