Организаторите на „Златните глобуси“ одобрија промени за диверзитет во своите редови

Членовите на Здружението на странски новинари во Холивуд (HFPA) – луѓето кои одлучуваат за „Златните глобуси“ за телевизија и филм –  во четвртокот одобрија големи промени во однос на поголем диверзитет во своите редови и решавање на поплаки за етика.

Чекорите вклучуваат ангажирање директор за диверзитет, регрутирање на афроамерикански новинари, и проширување на потенцијалните апликанти за групата странски новинари за забава.

Организацијата, исто така, гласаше за додавање на најмалку 20 нови члена на сегашните 87 годинава, и за проширување на својот список со имиња за 50 проценти во следните 18 месеци.

Одборот на здружението на странски новинари во Холивуд ги предложи измените претходно оваа недела и неговото членство ги одобри во четвртокот.

„Денешното гласање за реформа на здружението ја потврдува нашата заложба за промена“, рече претседателот на ХФПА, Али Сар.

Related posts

Таткото на Бритни ја задржува контролата над нејзиниот живот

CityLife

Претставата „Игра на тронови“ има за цел да го донесе Вестерос на Бродвеј

CityLife

(Видео) Драмата „Татковство“ ќе дебитира на 18 јуни

CityLife